Klimalarda yaşayabileceğiniz arızalar için İzmir klima bakım onarım servisi hizmeti veren firmamızı arayabilirsiniz. Öncelikle her binanın kullanım amacı ve bulunduğu konum değişkendir. Bu nedenle klimalar yaşam alanlarını soğuktan ve sıcaktan koruyan en önemli teknolojik cihazlardandır. Ancak bazı klima sistemlerinde belirli dönemlerde arıza yaşanabilir. Aynı durumda yedek parça ihtiyacı da doğabilir. Bu yüzden İzmir ve Ege’nin en büyük klima bakım ve onarım servisi olan firmamız, günün her saatinde müşterilerine teknik destek sunmaya devam etmektedir.
Her marka ve model için ya da garanti süresi dolan kombi ve klimalar için tamir işlemleri gerçekleştiren firmamız, ihtiyaçlarınızı başarılı bir şekilde karşılamaktadır. Uzman teknik personellerimizle beraber garantili hizmet sunarken aynı zamanda klima tamiri sürecini de birlikte yönetiyoruz.
İzmir klima bakım onarım servisimiz bu çalışmaları gerçekleştirirken klima montajı, arızası, gaz dolum ile klima sökme takma gibi işlemleri de yapmaktadır. Her türden teknik desteği alabileceğiniz personellerimiz hizmetlerinde parça garantisi de vermektedir.
Klima montajları yapılırken bu ürünlerin doğru yere monte edilmesi gerekir. Hatalı kurulan klimalar bir süre sonra verim düşüklüğüne neden olur. Aynı zamanda görevini yerine getirmeyebilir. Bu yüzden klimaların BTU değerine ve monte edileceği ortama göre takılması gerekir. Ek olarak klimalar, kullanıcıların sağlığı açısından da bakım ister. Gözle görülemeyen tozların filtrelere girmesi nedeniyle çeşitli sorunlar yaşanabilir.
İzmir klima bakım servisi olarak yaptığımız işlemler;
İzmir’de kaliteli ve uygun fiyatlı klima bakım hizmeti almak isteyen herkes firmamızla iletişim kurabilir. Bakım hizmetlerinin yanı sıra onarım, tamir, arıza tespiti, yedek parça ve daha pek çok işlem için çalışmalarına devam eden personellerimiz petek bakımı, kombi bakımı, su sebili bakımı, TV bakım ve onarım, buzdolabı bakımı ve tüm endüstriyel ürünler için hizmet sunmaktadır.
Hizmet Verdiğimiz Markalar
Değerli Müşterilerimiz;
Firmamız kaliteli ve güvenilir klima montaj arıza bakım teknik servis yedek parça hizmeti vermekte olup aşağıda sıralanan markaların montaj işlemlerini garantili bir şekilde karşılamaktayız.
· İklimsa· Mitsubishi· Daikin· Arçelik· Vestel· Airfel· Sharp· General· Panasonic· Mitsubishi Electric· Beko· Bosch· Siemens· LG· Demirdöküm |
· Rubenis· Baymak· Midea· General Electric· Sigma· Tronic· Denki· Shiro· Samui· Zen· Alarko· Ariston· Carrier· Cartel· Diamond Electric |
· Fujitsu· Goodman· Aura· Daylux· McQuay· Gree· Haier· Hicon· High Life· Hitachi· Raks· Samsung· Sanyo· Toshiba· Trane |
· Electra· Vaillant· Olefini· Regal· Seg· Grundig· Airwell· Altus· Ferroli· Westinghouse· York· Electrolux· Fuji· Profilo· Zibro |
Duvar tipi klima montajı yapılmadan önce alan belirlenmesi gerçekleştirilir. Bütün odayı çevreleyecek hava akım yolu üzerinde çalışılır. Sonrasında kompresör ve kondenser üniteleri yapıların dış bölgelerine monte edilir. Evoperatör ve fan, filtre ve diğer aksesuarlar iç ünitenin parçaları olarak yerleştirilir.
Isı pompası modelleri ise soğutma işleminin dışında ısıtma faaliyeti de görebilmektedir. Bu nedenle kullanıcıların bilgilendirilmesi gerekir.
Duvar tipi klimalarda iç ünitelerin üst kısmına yerleştirilen kanatlar sayesinde arzu edilen yöne hava üflemesi yapılabilir. Ayrıca üfleme fan hızı isteğe bağlı olarak ayarlanabilir ve ortalama 3 fan yaşam alanlarınızın iklimlendirmesi için yeterli olacaktır.
Duvar tipi klimalarda havanın temiz kalması ve sağlıksız hava koşullarından arınılması için filtreler bulunur. Bu filtreler basit yöntemlerle sökülebilir, gerekli görüldüğü halde temizlenerek tekrar yerine takılabilir.
· Hava sirkülasyonunun verimli bir şekilde gerçekleşebileceği yere monte edilmelidir.
· Dış üniteyle mesafesi ne kadar yakın olursa verim o kadar artacaktır.
· Güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmaması için direk güneş ışığına maruz kalacak bölgelere yerleştirilmemelidir.
· Drenaj bağlantısının gerçekleştirileceği yere yakın bir yere konumlandırılmalıdır.
· Nem oranının yüksek olduğu yerler tercih edilmemelidir.
· Güneş ışığı ve yağmurlardan korunmalıdır.
· Bakım ve onarımının yapılması zor olacak yerler tercih edilmemelidir.
· Olumsuz hava şartlarında zarar görebilecek yerler tercih edilmemelidir.
· Ünitenin arka kısmı kuzeye doğru bakmalıdır.
· İki ya da üç kişilik bir ekip delinen bölgeden boru tesisatını dışarı çıkarırlar. Kırılmış ve ezilmiş borular, cihazın hem daha fazla elektrik sarf etmesine hem de pahalı arızalara neden olabilir.
· İç ünite boru çıkışlarında suyun gidere rahatlıkla akması için gözü rahatsız etmeyecek şekilde hafif bir eğim verilmelidir.
· Boruların hava akışına engel olmamasına dikkat edilmelidir.
· Kabloların tam olarak sabitlendiğinden emin olunmalıdır.
· Kablo, kablo tutucunun altındaki kontrol panelinde bulunan kelepçe kullanılarak bağlanmalıdır.
· Kontrol kutusunun kapağı yerine takılır ve vidası sıkılır.
Salon tipi klima aldıysanız yetkili servisimiz montaj işlemlerinde farklı uygulamalar gerçekleştirirler. Siz de bu uygulamalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Gözden kaçabilecek herhangi bir işlem kullanım sırasında zorluk yaşamanıza neden olabilir.
Salon tipi klima montajı sırasında iç ve dış üniteler sırayla yerine takılır. Cihazın iç ünitesi, iklimlendirilmesini istediğiniz bölgeye, dış ünitesi ise bu alanın dış bölümünde yer alan ve açık havaya direkt olarak maruz kalınan alanda bulunmalıdır. Teras, açık balkon veya pencere altları dış ünite montajı için oldukça elverişli alanlardır.
Açıkta duran bu modeller direkt dış etmenlerle temas halinde olduğu için darbelere karşı korunacak bir alanda olmalı ve dönemlik bakımları aksatılmamalıdır.
İç ve dış ünite; bakır boru, drenaj hortumu, elektrik kablosu, izolasyon ve dekoratif bandajları kapsayan ara tesisat ürünleri ile cihaz kurulumu gerçekleştirilir. Kurulum sırasında cihazınızın alt bölümünde bulunacak düzeyde delinen 10 cm çapındaki dairesel ara tesisat yuvası montaj sonunda izolasyon ürünleri ile görünmez hale getirilir.
Deneyim, teknik bilgi ve tecrübe gerektiren salon tipi klima montajı alanında uzman yetkili servislerce gerçekleştirilmelidir.
· Montaj sırasında bakır boru, drenaj hortumu, ara bağlantı kabloları ve enerji kablolarına eklemeler yapılmamalıdır.
· Her kapasite için en düşük borulama uzaklığı 3 metredir. Bu aralığın altına düşüldüğünde çalışma verimliliğinde problemler yaşanması muhtemeldir.
· Asma tavanı bulunmayan mağaza, restoran veya ofislerde kurulum işlemleri basit bir şekilde yapılabilmektedir.
· Klimanın sessiz çalışması için montaj işleminin kusursuz yapılması gerekmektedir.
· Otomatik salınım ayarlarının eksiksiz bir şekilde yapılması durumunda hava ve sıcaklık sirkülasyonu eşit düzeyde olacaktır.
Kanal tipi klimalar iç ve dış üniteden oluşmaktadır. Bu sisteme ilave olarak iç ünitelere yerleştirilen kanal sistemleriyle şartlandırılan hava alternatif hacimlere getirilebilir ve birçok noktaya eşit seviyede homojen hava sirkülasyonu sağlanabilir. Kanal tipi iç üniteler tavan arası, asma tavan, mutfak veya gar dolap gibi birçok bölmeye rahatlıkla yerleştirilebilir.
Temiz bir hava akımı oluşturabilme kabiliyeti olmak üzere ses, homojen hava sirkülasyonu, kapasite gibi verim için son derece önemli olan konularda ihtiyacı karşılayabilmesi için eksiksiz bir montaj şarttır.
Kanal tipi klima montajı sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli hususlar ise:
· Dış ünite serpantin üzerinde hava sirkülasyonu rahat sağlanmalıdır. Dış üniteler yetersiz hava sağladığında kısmen bina içerisine monte edilir. Ünite üzerinde yoğuşma olacağı düşünülüp bir gider olmalıdır. Montaj esnasında dış ünitenin ses etkisi göz önüne alınarak cihazları pencere önlerinde titreşim ve gürültünün kolayca yok edilebileceği bir yer olmalıdır.
· Çatı ve teras montajlarında cihaz ağırlığı dengelenmesi ve titreşim iletiminin en az düzeye indirilmesi amacıyla lastik takoz üzerine konmalıdır.
· Cihazın konulacağı yerde drenaj suyunun bağlanabileceği bir su gideri bulunmalıdır. İç üniteyle dış ünite arasındaki mesafe az olmalıdır. Taze hava bağlantısını en kolay yapabileceğimiz noktalar seçilmelidir.
Klimanın monte edileceği yer belirlendikten sonra yerleştirme işlemine geçilir. Kanal tipi klima gider ve bağlantı kablolarına göre en uygun yere konur.
· Drenaj ve soğutucu akışkan boruları ile bağlantı kabloları duvarın ya da tavanın arkasına döşenir.
· Besleme/ dönüş hava panel montaj çerçeveleri yerleştirilir.
· Soğutucu ve drenaj boruları konumlandırılır.
· İç ünite sabitlenir.
· Kablolar bağlanır.
· Hava panelleri yerleştirilir.
· Isı yalıtımı yapılır.
· Test kapısı monte edilir.
Termostat, ısıtma ve soğutma ünitesinin çalışmasını kontrol eden cihazdır. Termostat; oda içindeki sıcaklığı hisseder ve ayarlanan sıcaklıkta sabit tutar. Oda termostatı; merkezi bir yerde olmalı ve güneş ışınından korunmalı ve yılda bir kere temizlenmelidir. Kanallı tip klima montajı ve bakımı bu nedenle yetkili servislerce yapılmalıdır.
Kaset tipi klimalar asma tavan içerisine montajlanabilen ve dört yöne üfleme yapabilme özelliğine sahip cihazlardır. Asma tavana montaj işlemi titiz bir işçilik gerektirdiğinden dolayı, alanında uzman teknik ekipler tarafından yapılmalıdır.
4 yöne aynı anda üfleme yapabilme özelliği ile kullanıldığı mekanda hem homojen bir sıcaklık dağılımı hem de nem kontrolü sağlayan kaset tipi klima, ayrıca ses seviyesini azaltacak şekilde dizayn edildiği için sizleri hiçbir şekilde rahatsız etmeyecektir.
· Kolay ve güvenli bir işlem gerçekleştirilebilmesi için, mümkünse klimanın takılacağı yer inşaat aşamasındayken yapılmalıdır.
· Kaset tipi klimaların montajında iç ünite iklimlendirmek istediğiniz alanın tavan arası boşluğuna, dış ünite ise açık havaya temas halinde olması gereken dış ortama kurulur. Teras, açık balkon veya pencere altları dış ünite kurulumu için elverişli alanlardır.
· Kaset tipi cihazların iç ünitesinin montaj işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için tavan arası boşluğunun 35cm civarında olması gerekmektedir ve bağlantı noktalarında çalışma boşluğu bırakılmalıdır.
· İç ve dış ünite arasına çekilen bakır boru, elektrik kablosu ve drenaj hortumu tavan arasında gideceğinden, bir sorun çıkması durumunda müdahale etme imkânı kısıtlı olduğundan bu işlem alanında uzman ekiplerce yapılmalıdır.
· Kaset tipi klimalar dört yöne üfleme yapabilme özelliğine sahip olmaları sebebiyle, iklimlendirilecek mekânın orta kısmına montaj edilebilirse konfor açısından büyük avantaj sağlarlar.
· Herhangi bir elektrik işine girişmeden önce ana güç besleme anahtarı kapatılır.
· Bağlantı kablosunun doğru bir biçimde bağlandığına emin olunur.
· Klima nemli ortamlarda saklanılmamalıdır.
· Ünite titretişimi artıracak yerlere monte edilmez.
· Montajdan sonra soğutucu kaçağı olup olmadığı kontrol edilir.
· Özel güç besleme hattı kullanılmalıdır.
· Klima yatay ve düzgün monte edilebilecek bir yere yerleştirilir.
· Drenaj suyunun herhangi bir soruna yol açmadan atılabileceği bir yer olmalıdır.
· Cihaz TV, radyo, müzik setinden en az 1 metre uzaklığa yerleştirilmelidir.
· Yüksek frekanslı cihazların yakınlarına, makine yağının fazla kullanıldığı bir yere monte edilmemelidir.
· Dış ünite çevredekilerin sesten rahatsız olmadığı bir yere yerleştirilmelidir.
Sağlığınız ve konforunuz açısından oldukça önemli olan kaset tipi klima montaj işlemleri mutlaka tecrübeli kişiler tarafından gerçekleştirilmelidir. Kaset klima servisi tarafından yapılmayan montaj işlemleri cihazlarınızın garanti kapsamı dışına çıkmasına ve onarımı oldukça zor olan arızalanmalara yol açabilir.
Başarılı bir ekip tarafından gerçekleştirilen montaj işlemleri sonrasında dikkat edilmesi gereken belli hususlar var. Çeşitli kontroller yapılmadan servis teknisyenlerinin alandan ayrılmaması gerekir.
· Tüketiciye cihazın kullanımı hakkında bilgi verilir, uzaktan kumandanın tüm fonksiyonları, kullanım özellikleri, mevsimsel kullanım şartları anlatılır.
· Cihaz çalıştırılarak fonksiyonları kontrol edilir.
· Tüketicinin periyodik yapması gereken kontroller ve temizlikler hakkında bilgi verilir.
· Garanti dahilinde, servisten istenebilecek periyodik bakımlar (Filtre temizliği, klimanın temizlenmesi vb.) için ücret alınacağı bilgisi verilir.
· Servis fişi ve montaj formu tanzim edilir, tüketiciye imzalatılır ve bir nüshası tüketiciye verilir.
· Garanti Kartı onaylanır ve garanti süresi başlatılır.
· Montaj işleminden sonra çıkabilecek problemler, montaj ve servis hatasından kaynaklanmış ise, yetkili servisimiz yaptığı hizmetten sorumludur.
Klimaların Bakımı
Yetkili servis tarafından gerçekleştirilecek olan çeşitli bakım prosedürleri vardır. Bu işlemler klima bakımı açısından oldukça önemlidir.
Bunlardan bazıları:
Hava Filtresinin Bakımı
Hava filtresi ön panel üzerindeki yuvaya yerleştirilmiştir. Panelin altındaki tutamaktan aşağı doğru çekildiğinde rahatlıkla çıkabilir. Temizlendikten sonra aynı şekilde yerine takılır.
Filtre 15 günde bir temizlenmelidir. Filtre temizlenmediği taktirde hava sirkülasyonu engelleneceğinden evaporatör yüzeyi karlaşır ve soğutma verimi düşer.
Hava Filtresinin Temizlenmesinde Dikkat Edilecek Hususlar
· Musluk altına tutularak yıkanır.
· Elektrik süpürgesiyle temizlenebilir.
· Sıcak su ile yıkamak gerekirse su sıcaklığı 50 °C üzerine çıkarılmamalıdır.
· Çitilenmemelidir.
· Güneşte kurutulmamalıdır.
· Asılarak kurutulmamalıdır.
· Klima kesinlikle filtresiz çalıştırılmamalıdır.
Periyodik Bakımda Yapılması Gerekenler
Periyodik olarak firma yetkili servisince yapılması gereken kontroller bulunmaktadır.
· Evaparatör ve kondaserin özel ısı eşanjör deterjanı ve basınçlı hava veya su ile temizliği
· R-22 gazının yüksek ve alçak basınç değerinin kontrolü
· Elektrik tesisatı, V otamat, Voltaj – akım değerlerinin kontrolü
· Tüm soket bağlantılarının kontrolü
· Drenaj tavası ve hattının temizliği
· Tüm fan pervanelerinin temizliği
· Duyu ile ses kontrolü
· Estetik görüntü kontrolü
· Eksik gaz şarjı
Fan coil klimalar merkezi sistemlerde istenilen odaların veya hacimlerin iklimlendirilmesi için oldukça etkilidir. Farklı kapasitelerde, iki borulu veya birçok alanın aynı anda ısıtma ve soğutmanın birlikte yapılmasının istendiği bina kullanımlarına göre tasarlanmış olan fan coil klimalar, dört borulu olarak üretilmektedir. Farklı alanlarda aynı anda iklimlendirme gerçekleştirildiği için montaj işlemlerinin titizlikle yapılması gerekmektedir.
Fan Coil montaj işleminin doğru yapılmadığı takdirde cihaz istenilen performansta çalışmayacağı gibi ilerleyen zamanda arızaların oluşmasına da yol açabilmektedir. Fan Coil montaj servisi
Bunların gizli tavan tipli ve panelli modelleri de bulunur. Her cihazın bakım, onarım ve montaj işlemleri farklıdır.
Tercih edebilecekleriniz arasında:
· Yer Tipi
· Duvar Tipi
· Tavan Tipi
· Asma Tavan Tipi
· Kanallı
· Yerden Isıtma Fan Coil Sistemleri bulunur.
· Fan coil cihazları ana olarak bakır boru alüminyum kanat serpantin, üç devri kullanılan genelde altı devirli motor, fan ve kasetten oluştuğundan verimli bir montaj çalışması gerekmektedir.
· Montaj yapılırken proje dizayn kriterlerine göre işlem yapılmalıdır.
· Projede kasetli döşeme tipi fan coil kullanılması öngörülüyorsa görüntü olarak iyi bir çözüm sağlayabilmek için branşman boruları, duvar içinden, döşemeden veya bir alt katın asma tavanı içinden geçirilerek gizlemelidir.
· Fan coil boruları izoleli olacağından aksi halde görüntü hoş olmaz veya ek dekorasyon maliyetleri çıkar. En önemli noktalardan biride drenaj sistemi olup, drenaj hatları suyun rahat akışına imkân verecek e imde ve kirlenme neticesinde tıkanmayacak şekilde kurulum gerçekleştirilmelidir.
· Yine montaj yapılırken servis göz önüne anılarak serpantin ve filtre temizli i yapabilecek boşluklar ve kapaklar bırakılmalıdır.
· Kaset tavan tipleri ve standart yapıda gizli tavan tipleri en fazla 3 mt. yüksekliğe asılmalıdır. Daha yükseğe asılırsa fan güçleri yetersiz kalacağından verimsiz kalır.
Uyarı!
Fan coil bina içine monte edilecekse kasetli döşeme, kasetli tavan modelleri önerilirken; asma tavan içine veya duvarda panel arkasına monte edilecekse; gizli döşeme ve gizli tavan modelleri üretilmektedir. Bakımları hem ünitelerin sorunsuz, sessiz ve verimli çalışması, hem de kullanıcıların sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bu tehditleri ortadan kaldırmak için periyodik temizlik ve kontroller aksatılmamalıdır.
Şık görünümleri ile her ortama uyum sağlayabilen yer-tavan tipi klimalar, montaj alanının yetersiz olduğu mekanlarda ek bir aparata ihtiyaç duyulmadan gerek yere, gerekse tavana kolayca monte edilebilir. Montajlarda esneklik sağlayan bu özelliği ile daha sonra yapılacak yer değiştirmelerde sorun ve ek masraf çıkartmaz.
Yer-tavan tipi split klimanızın iç ünitesi cihazınızı kullanacağınız mekâna, dış ünitesi ise bu mekanın dışında kalan ve atmosfere açık olan bir alana monte edilir. Teras, açık balkon veya pencere altları dış ünite montajı için uygun alanlardır.
İç ve dış ünite; bakır boru, elektrik kablosu, drenaj hortumu, izolasyon ve dekoratif bandajdan oluşan ara tesisat ile birbirine bağlanır. Bu bağlantı esnasında klimanızın altında kalacak şekilde duvarınızda açılan 8 cm çapındaki dairesel ara tesisat yuvası montaj bitiminde izolasyon malzemeleri ile tamamen kapatılır.
Yüksek seviyede teknik bilgi ve tecrübe gerektiren tavan tipi ve yer tipi klima montajı, mutlaka klima teknik servisiniz tarafından yapılmalıdır.
· Cihazın iç ünitesi cam önüne montaj edilecekse önü koltuk, dolap ve perde benzeri eşyalarla kapatılmamalıdır.
· Cihazın iç ünitesi tavana montaj edilecekse iklimlendirilecek alanın tümüne hükmedebileceği şekilde konumlandırılmalıdır.
· Tavan tipi klimalar performansı yüksek ürünler oldukları için dış ünite montajı yapılırken ses yalıtımına özen gösterilmelidir.