Bizi ArayınBizi Arayın...


BUDERUS Kombi Servis

İzmir Buderus Kombi Teknik Servisi

 

İzmir Buderus Kombi Servisi

Değerli Buderus Müşterilerimiz;

Buderus olarak sizlerin güvenliğinizi ve konforunuzu her zaman ön planda tutmayı hedefleyerek, tüm özel servis hizmetlerimizi Yıldırım Teknik ekibi tarafından eğitilmiş özel servis ekibimiz ile sizlere sunmaktayız.

Bakım, arıza veya benzeri durumlarda, Buderus tarafından belirtilmiş özel servisler ile iletişime geçmenizi önemle belirtmek isteriz.

Buderus özeş servisleri:

- Buderus personeli tarafından eğitilmiş ve teknik bilgileri güncel olan,
- Yıllık eğitim ve denetimler ile kalite standartları belirlenmiş,
- Orijinal yedek parça kullanan,
- Tamirat gerektiren durumlarda teknik servisler için belirlenmiş adımları takip eden kurumlardır.

Buna ek olarak, teknik konuda yetkili olmayan servisler tarafından yapılan müdahaleler, mevzuat gereği tüketicilerimizin mağdur olmasına sebebiyet verebilmektedir.

Bu kapsamda, siz değerli müşterilerimizin özel servise ihtiyaç duyduğu durumlarda, size en yakın Yıldırım Teknik servisimizin iletişim bilgilerini almak için 232 256 74 70 numaralı telefondan Buderus Çağrı Merkezi ile iletişime geçmenizi veya özel Servislerimiz sekmesinden arama yapmanızı rica ederiz

İzmir Buderus Kombi Servisi

Size en yakın özel servisimize ulaşmak için yukarıdaki " Buderus " başlıklı bağlantıya tıklamanız ve size en yakın servisi seçmeniz yeterlidir.

BUDERUS KOMBİ BAKIMI 80 TL

İzmir Buderus Kombi Servisi

 

Buderus Periyodik Kombi Bakım Esnasında Yapılan İşlemler

• Buderus Kombinin su sızdırmazlığı kontrol edilir.
• Buderus Kombinin tamamı kirlilik yönünden kontrol edilir.
• Buderus Emniyet kontrolü yapılır 
• Buderus Ateşleme otomatiğinin gaz kesme fonksiyonu test edilir.
• Buderus Bacalı cihazlarda baca çekişi, baca sensöru fonksiyonu testi yapılır.
• Buderus Ön yanma ayarı, kısmi güç ve tam güç altında gaz ayarları kontrol edilir.
• Buderus Kombiye ait olan brülör ve yanma kontrolü yapılır.
• Buderus Kombinin ısıtma ve sıcak su üretme fonksiyonları kontrol edilir.
• Buderus Birinci ısı eşanjörü kontrolü yapılır.
• Buderus Kombinin elektronik aksamı kontrol edilir.
• Buderus Kalorifer ve sıcak su hattında bulunan pislik tutucular temizlenir.
• Buderus Su şalteri filtresinin kontrolü yapılır 
• Buderus Filtre temizliği yerine getirilir. 
• Buderus Su debisi ayarlarının kontrolü yapılır.

İzmir Buderus Kombi Servisi


 KOMBİ KULLANIRKEN DİKKAT EDİLECEKLER

1) Kombilerde su seviyesini nasıl kontrol edebiliriz? 
Cihaz üzerinde bulunan manometre üzerinden basınç okunabilir. Analog manometre olmayan cihazlarda cihaz menüsü içinden basınç seçilerek anlık basınç okunabilir. Soğuk tesisatta minimum 1bar fakat optimum basınç 1-1,5 bar aralığında olmalı. Geniş dairelerde(su hacmi fazla olan tesisatlarda) basıncı fazla yükseltmemekte fayda var çünkü basınç yükseldikçe kullanılabilir genleşme tankı hacmi, küçülür.Kombi çalıştığında ısındıkça basınç artacaktır. Maks. çalışma basıncı 3 bar’dır. Su basıncı 3bar’ın üzerine çıktığında cihazın emniyet ventili açarak fazla suyu tahliye eder. Basınç sabit kalmıyorsa genleşme tankı ya da tesisatta kaçak olabilir bu durumda yetkili bayi veya servis aranmalıdır. Genelde kaçaklar kombiden değil tesisattan kaynaklanır.
Basınç 0,5 bar altına düştüğünde cihaz arızaya geçecek ve ilgili arıza kodunu ekranda gösterecektir. Her kombide düşük basınç uyarısı bulunmayabilir bu durumda belirli periyotlarda basınç kontrolü mutlaka yapılmalıdır. Haftda bir, ayda bir.
Basınç azaldığında kombinin altında bulunan doldurma musluğu ile su basılabilir. Su basılırken cihazın bekleme modunda ve soğuk olduğundan emin olunuz.

2) Kombiler kullandıkça mı açılmalı, sürekli açık mı bırakılmalı? 
Evde kimsenin bulunmadığı zamanlarda ısı kaybından dolayı sıcaklığın çok düşmesini engellemek için min kapasite çalışmasında fayda var.
Oda termostatı kullanımı ile evde bulunulmadığı zamanlarda 18-20C sıcaklıklar oluşacak şekilde ayar yapılabilir. Eve gelmeye yakın bir zamanda konfor sıcaklığına (20-23C) gelecek şekilde program yapılabilir. 
Kombi açma kapama düğmesi ya da sigorta kullanılarak kapatılmamalıdır aksi halde tüm koruma fonksiyonları devre dışı kalır. Standby modunda bırakılmalıdır. Ya da yaz moduna alınabilir.

3) Kombi kullanmanın yakıt tasarrufu açısından avantajları nelerdir? 
Doğalgazlı kombi kullanımı diğer yakıt tiplerine göre daha ekonomiktir. Örnek vermek gerekirse elektrikli, LPG’li kombi, katı yakıtlı kazan. 
Kullanım suyu ısıtmak için LPG tüpü kullanmak ya da elektrikli şofben ya da termosifon kullanmak bugünki yakıt fiyatları ile doğalgaza göre oldukça pahalı yöntemlerdir. 
Kombi gibi güvenlik ve yakıt tüketimi açısından gelişmiş bir elektroniğe sahip cihaz kullanımı özellikle termostat kullanımı ile oldukça ekonomik bir ısıtma sağlamak için uygundur. Kombilerin montajı ve kullanımı kolay, bakımı kolay, işletimi güvenlidir. Montaj yeri açısından da fazla seçenek sunmaktadır. Boyutları diğer cihazlara göre küçüktür ve kullanma suyu ve ısıtmayı tek başına depolamasız olarak yapıyor olması hem yatırım hem işletim maliyeti açısından avantajlıdır.

4) Kombi arızalandığında ne yapılmalı? 
Kombiler arızalandığında genellikle arıza nedenine bağlı olarak yazılıma yüklenmiş olan arıza kodlarını gösterir. 
Bu arıza kodlarından örneğin düşük basınç için olan cihaza su bastıktan sonra cihaz resetlenerek çözülebilir. Bu yönlendirmeler çağrı merkezi tarafından yapılır.
İlgili servis birimini ya da çağrı merkezimizi arayarak arıza kodu ile birlikte bilgi verebilirsiniz. Buderus için 444 5 474 nolu çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.
Servis yönlendirmesi çağrı merkezi tarafından yapılır.

5) Kombi evin hangi bölümlerine konabilir? 
Binaların merdiven boşlukları ve genel kullanımına açık koridorlarına, baca duvarları üzerine, apartman aydınlıklarına, açık balkonlara, yatak odalarına ve patlayıcı veya kolayca alev alabilen maddelerin depolandığı mahallere bağlanmamalıdır. Koruyucu kabin içerisinde olmak şartıyla açık alanlara da konulabilirler.

50 kW üzeri kapasitelerdeki yakma havasını dış ortamdan alan yoğuşmalı cihazlar, sadece cihaz odası olarak kullanılan müstakil bir mahale tesis edilmeli ve mahal dışına da elektrik şalteri konmalıdır. Yakma havasını dış ortamdan alan yoğuşmalı cihazların tesis edildikleri mahalde, dış atmosfere açılan en az 150 cm2 serbest en kesit alanlı bir menfez olmalıdır.

6) Kombi kullanırken güvenlik açısından nelere dikkat etmeliyiz?
Kombinin bulunduğu ortamdaki dışa açılan menfezler kapatılmamalıdır. Baca bağlantısı ve gaz bağlantısının yerinden oynamamasına dikkat edilmelidir.
Kombi veya tesisat değişiminde ilgili gaz şirketinin onayı alınmalı ve sızdırmazlık testleri yapılmalıdır.


KOMBİ NASIL SEÇİLİR?

1) Evimize uygun kombiyi nasıl seçeriz? 
• Evin ısı kaybının hesaplanıp buna uygun olarak mahale odaya uygun radyatörlerin yerleştirilmiş olması en ideal şarttır.Isı kaybı evin izolasyonu, yönü, duvar malzemesi yüksekliği vb. kriterlere göre değişir.
• Düşük sıcaklığa göre radyatör seçimi yapıldı ise ki bu daha fazla radyatör yüzeyi demektir, yoğuşmalı kombiler rahatlıkla seçilebilir. Radyatörlerin seçimi yapılırken yayacağı ısının içinden geçen suyun sıcaklığına bağlı olacağı unutulmamalıdır.
• Evin ısı kaybı ısıtma cihazını seçerken önemli bir kriterdir fakat kombi kapasiteleri sıcak kullanım suyu kapasitesine göredir. Örnek vermek gerekir ise ortalama 100 m2 bir evin ısı kaybı 10-12 kW (bu iyi izolasyon ile 5 kW dahi olabilir.) Kombi kapasiteleri 20-24-28 kW civarındadır. Bunun nedeni kullanım suyunu ısıtmak için mahali ısıtmaktan daha fazla enerji gerekmesidir.Bu noktada evin ısı kaybı çok düşük ise örn; 5 kW ama alacağımız 24 kW kombi ise mümkün olduğunca modülasyon aralığı geniş kombiler seçilmelidir.
• Kullanım suyu ihtiyacı yüksek ise yani evde 2-3 banyo var ve aynı anda kullanılma olasılığı yüksek ise yüksek kapasiteli kombiler seçilmelidir. Örn; bir duştan 8-10 lt/dk su akacaktır.
• Bu tip tavsiyeler uzman ısıtma montajcıları tarafından verilebilir bu nedenle uzmana danışmakta her zaman fayda vardır.

2) Yoğuşmalı kombilerin normal kombilere göre avantajları nelerdir? 
• Konvansiyonel kombilerin içinde yanma gerçekleştikten sonra yanmış gazlar yüksek sıcaklıkta bacadan atılır. Bu atık gazın içinde bir miktar su buharı bulunur ve bu su buharı enerji içerir.
• Yoğuşmalı kombiler bu buharını yoğuşturarak yani sıvılaştırarak içindeki enerjiyi çekerler.Çekilen enerjiyi de tesisatınızda dolaşan , radyatörlerinize giden suya aktarırlar.Yani aslında yakıt içinde var olan enerjiyi mümkün olan en yüksek oranlarda çeker ve kullanıma dönüştürürler. Tesisattan dönen su , önce yanmış ve sıcaklığı düşürülmüş baca gazı ile karşılaşarak baca gazını tesisat suyu sıcaklığına kadar soğutur.
• Yoğuşmanın gerçekleşmesi için tesisattan dönen suyun sıcaklığın 55 C ve altında olması gerekir. Bu şu demektir ısıtıcı yüzeyler buna uygun seçilmiş olmalıdır ki genellikle radyatör seçimleri büyük yapıldığından yoğuşmalı cihaz kullanımına uygundur. Ayrıca yoğuşmalı kombiler kullanılırken yoğuşma enerjisinden faydalanmak için kullanıcıların kombı gidiş suyu sıcaklığını buna göre ayarlaması gerekir(max 60-70 C radyatör için).
• Yoğuşmalı kombilerde yanma odası içinde yoğuşma gerçekleştiğinden malzemelerin korozyona , aşınmaya dayanıklı olması gerekir. Konvansiyonel kombilerden daha yüksek maliyetli olmasının bir nedeni de budur.

3) Yoğuşmalı kombiler hangi evler için daha uygundur? 
• Yoğuşmalı kombiler tüm evler için uygundur. Ama max 55 C dönüş suyu sıcaklığına göre tesisatın yapılmış olması ve kullanıcının seçimi buna uygun yapması önemlidir. Aksi takdirde tüm yıl boyunca yoğuşma gerçekleşmeyeceğinden cihazdan yakıt ekonomisi açısından tam performans alınamaz.
• Isı kaybı yüksek olan evlerde kuşkusuz daha fazla enerji tüketildiğinden oransal olarak daha fazla yoğuşma enerjisi kullanılır. Yoğuşmalı kombilerin –konvansiyonelde kombilere göre olan fiyat farkı daha kısa sürede dönüş sağlar.
• Yoğuşmalı kombilerden en yüksek verimi alabilmek için mutlaka modülasyonlu oda kumandası kullanımı tavsiye edilir. Böylece tüm evlerde radyatör metrajına bakılmaksızın kombi gidiş suyu sıcaklığını ayarlayabilir çok soğuk günler haricinde yoğuşma veriminden sürekli istifade edilebilir. 

4) Apartman daireleri için hangi tip kombiler uygun olur? 
• Apartman daireleri için her iki tip kombide uygundur.Yoğuşmalı kombiler ile daha fazla yakıt tasarrufu yapılacağı unutulmamalıdır. Normal bir apartman dairesi için 20-24 kW bir konvansiyonel veya yoğuşmalı kombi seçileblir.
5) Hermetik kombilerin özellikleri nelerdir? 
Hermetik kombi yanma havasını dışarıdan alan fanlı cihazlardır. Yaygınlıkla konvansiyonel kombiler hermetik olarak isimlendirilse de hem yoğuşmalı hem konv. Kombiler hermetik baca sistemine sahip olabilir. Konvansiyonel kombiler doğalgazı yakar ve dışarı atarlar yoğuşma enerjisinden faydalanmazlar. Ama yeni nesil konvansiyonel kombilerde modülasyonlu fan,oda sıcaklığına göre kontrol vb. özellikler ile verimli hale getirilir. Yoğuşmalı kombiler konvansiyonel kombilere göre ortalama %10-11 daha verimlidir. Pratikte %30’lara varan tasarruf sağlanabilir.

6) Alacağımız kombide hangi özelliklerin mutlaka olması gerekir? 
• Kombi alırken verimi en önemli kriterdir mümkün olduğunca yüksek verimli bir kombi almakta fayda var. Bu nedenle yoğuşmalı kombiler mutlaka düşünülmelidir.
• Tek veya çift eşanjörlü olması çok önemli bir kriter olmayabilir. Çift eşanjör kullanım suyu konforunu artırıcı bir etkendir. Yani daha kısa sürede istenilen sıcaklıkta kullanım suyu elde etmek çift eşanjörlü kombi ile mümkündür. Ama dayanım ve verim açısından konvansiyonel bir kombide tek veya çift eşanjör ayrımı yapmak doğru olmaz.
• Mutfak veya oturulan mahalde kullanılan cihazların sessiz olması önemli bir kriter olabilir. Dur-kalk sesi ve su sirkülasyon sesleri rahatsız edici olabilir.
• Verim dışında, kullanımının kolay olması , hata kodlarını anlaşılır şekilde göstermesi , modülasyonlu oda veya dış hava kumandaları ile kullanılabilmesi, uzun ömürlü olması, kimi yerlerde boyutları önemli seçim kriterleridir.

7) Müstakil evler için uygun kombi çeşitleri hangileridir? 
• Müstakil evlerde de yine hem konvansiyonel hem de yoğuşmalı kombiler kullanılabilir, ancak ısı kaybının fazla olması nedeniyle ısı ihtiyacı yüksek olacaktır ve bu nedenle yoğuşmalı kombiler daha ekonomik işletim sağlarlar.
• Kullanım suyundaki konfor önemli ise örn; banyo sayısı fazla ise, jakuzi vb. var ise bu durumda boylerli bir cihaz kullanmakta fayda vardır. Su önceden depolanmış olacağından dakikada alacağınız sıcak su miktarı daha fazla olur ve sıcaklık dalgalanması yaşanmaz. Bazı müstakil evlerde duvar tipi kazan ve entegre ya da harici boyler, konfor açısından daha uygun bir çözümdür.

8) Kalabalık aileler için kombi çeşitleri hangileri? 
Ailenin kalabalıklığından ziyade evin ısı kaybı yani büyüklüğü, yönü duvar yapısı, yüksekliği vb özellikleri önemlidir. Kullanım suyu kapasitesi belirlemede banyo sayısı ve aynı anda kullanılma olasılığı dikkate alınır. Cihazdan dakikada alınması istenen su miktarı ne kadar çoksa yani aynı anda ne kadar fazla musluk açık olacaksa kombinin kapasitesi de o kadar büyük olmalıdır.

9) Kombi alırken hangi satış sonrası hizmetlerin olmasına dikkat etmeliyiz? 
Üretici firmanın yetkili servis sayısı, yaygınlığı, servislerin yetkinliği, yedek parça bulunabilirliği önemlidir. Çağrı merkezi üzerinden sürekli destek ve çözüm almak da önemlidir.


DOĞALGAZ TASARRUFU YAPMANIN YOLLARI

1) Kombili evlerde doğalgaz tasarrufu için nelere dikkat etmeli? 
Doğalgaz tasarrufu yapmak için öncelikli kriter binanın ısı kaybının az olmasıdır. Isı kaybını önlemenin yöntemi ise iyi izolasyondur. Yüksek verimli bir cihaz almak ve önce yalıtım yaptırmak en ideal koşuldur.
Yoğuşmalı cihazları kullanmak konvansiyonel cihazlara göre daha fazla yakıt tasarrufu yapılmasını sağlar. Bu durumda cihazı düşük sıcaklıklarla işletmek cihaz verimini yükseltecektir. 
Diğer önemli bir etken termostat kullanımıdır. Termostat kullanımı yalnızca gereken kadar enerji üretimini sağlar. Oda termostatı kullanımı ayarlanan oda sıcaklığına yaklaşıldığında cihazın kapasitesini kısarak modülasyon yapmasını sağlar bu da cihazın dur-kalk yapma sayısını azaltır ve yakıt tüketimini azaltır.
Dış hava termostatı ile çalışma durumunda ise dış hava sıcaklığına göre cihazın çıkış suyu sıcaklığı termostat tarafından bir eğri vasıtası ile belirlenir ve soğuk havalarda daha yüksek sıcaklıkta su, ılık havalarda ise daha düşük çıkış suyu sıcaklığı üretimi sağlanır. Bu da gereken kadar enerji üretimi demektir.

2) Doğalgazı ekonomik kullanmak için ısıtma tesisatının nasıl olması gerekir? 
Tesisatın yoğuşmalı kombi kullanımında düşük sıcaklıklarla çalışmaya uygun olması sistem verimini yükseltir. 
Boru çapları ve radyatörler doğru seçilmeli bu sayede ısı transferi en verimli ve kayıpsız şekilde gerçekleşebilir. Bu yapılmazsa her odanın istediği şekilde ısınması sağlanamayabilir. Yani bazı odalar istenenden daha fazla bazıları daha az ısınabilir.
Dış havaya bağlı veya oda sıcaklığına bağlı işletim yapan termostat kullanarak istenen oda sıcaklığına ulaşmak için gereken çıkış suyu sıcaklığı otomatik olarak ayarlanır ve uygun çıkış suyu sıcaklığı ile çalışmak ekonomi sağlar.
Zaman programı yapmak, evde bulunulmadığı zamanlarda belli bir sıcaklıkta ayarda tutmak ekonomi yapılmasını sağlar.
Termostatik radyatör vanası kullanımı.

3) Küçük evlerde doğalgaz sobası kullanmak kombiye göre daha mı avantajlı? 
Sobanın ilk yatırım maliyeti kombili sisteme göre daha az olsa da kullanım suyu ısıtmak için ilave bir cihaz kullanımı gerekecektir.
Sıcak kullanım suyu üretiminde doğalgaz kullanımı, elektrik ve LPG’den daha ekonomik bir yöntemdir. 
Soba sadece bulunduğu mahali ısıtacağından konforlu bir ısıtma yöntemi değildir. Isının dağıtılması açısından her odada bulunan radyatörler daha konforlu bir yöntemdir.

4) Doğalgazda kombi mi merkezi sistemler mi daha karlı? 
Apartmanlarda merkezi sistemler izolasyonlu binalarda ve maliyet paylaşımının doğru yapıldığı durumlarda uygun bir yöntemdir. Her daire istediği sıcaklığa tek bir merkezden ısıtılabilir ve paylaşım adaletli yapılabilir.
Kombi kullanımı özellikle daireler arasında izolasyon bulunmadığında ısı kaçışı artacağından kullanıcılara daha maliyetli bir yöntem olabilir.
Merkezi sistem bazı kazanlarda gerekenden daha fazla enerji üretimi gerçekleşebilir. Burada sistemin modülasyon aralığının geniş olması ve kumanda sisteminin gelişmiş olması önemlidir.
Kullanım suyu açısından kombi daha ekonomiktir.


KOMBİLER HAKKINDA MERAK EDİLENLER

1) Kombim petekleri ısıtmıyor, nedeni ne olabilir? 
Tesisatta hava olabilir bu durumda radyatörlerden hava alınması sorunu çözer.
Sirkülasyon problemi olabilir, boru tesisatı doğru yapılmamış olabilir bu durumda özellikle kombiye yakın radyatörler çok ısınır, uzak olanlara sıcak su gitmeyeceğinden az ısınma olur, bu durumda bir ısıtma tesisatçısının sorunu çözmesi gerekir. Mutlaka tesisat yapıldıktan sonra radyatörlerin ayar musluklarından debi ayarı yapılmalıdır.

2) Kombim çok sık devreye giriyor, ne yapabilirim? 
Bunu kombinin üzerindeki alev ışığının yanıp yanmadığını kontrol ederek anlayabilirsiniz. Sürekli yanıp sönen ışık buna işaret eder. Kombide sirkülasyon gerçekleşmiyor olabilir. Sirkülasyon bozukluğu pompanın bozulması ya da bloke olmasından kaynaklanabilir. 
Min kapasite.

3) Kombim ateşleme yapmıyor, sorun ne olabilir? 
Kombilerde gaz, gaz armatürü tarafından sağlanır, yanma için gerekli hava fan tarafından sağlanır ve yanma odasında yakıt hava karışımı bulunur. Ateşleme elektrodları yakıt hava karışımını ateşleyerek yanma sağlar. Yanma odasına gaz girişi olurken iyonizasyon elektrodu ateşlemeyi denetler, ateşleme gerçekleşmiyor ise daha fazla gaz girişi kumanda panelinden durdurur. Elektrodlarda oluşan herhangi bir problem cihaz ekranında hata kodu olarak gösterilir.
Elektrodlarda bir problem yok ise sorun gaz vanasından kaynaklanıyor olabilir.

4) Kombim çok yakıyor, nasıl bir sorun olabilir?
Isı yalıtımı olmaması binanın ısı kaybının fazla olmasına neden olur çünkü duvarlardan ve camlardan sürekli ısı kaçışı gerçekleşir. Duvar ne kadar ısı geçirme kabiliyeti düşük malzemelerden oluşuyorsa o kadar az ısı geçirir. Kombiyi sürekli yüksek sıcaklıklarda çalıştırmak daha fazla yakıt tüketimine neden olur. Oda termostatı kullanımında benzer şekilde mümkün olduğunca düşük oda sıcaklıklarını ayarlamak yakıt tasarrufu sağlayacaktır. 
Kombi kullanılan binalarda katlar ve daireler arasında da ısı geçişi/kaybı olacağından boş olan ya da kombisi düşük sıcaklıklarda çalışan ya da çalışmayan dairelere ısı kaybı yaşanacaktır.