Bizi ArayınBizi Arayın...


Türksat 4A Uydu Frekansları

Türksat 4A uydusu TV Frekans güncellemesi ve Televizyon Kanal Ayarları 2014

 

Türksat 4A uydusu TV Frekans güncellemesi ve Televizyon Kanal Ayarları 2014Türksat 4A uydusunun 42 Doğu yörüngesinde hizmete girmesiyle 14 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan televizyon frekans değişikliği, vatandaşların Ramazan ayı nedeniyle ertelenmişti. Artık frekans değişikliği ve kanal taşıma işleminin gerçekleşeceği tarih netleşti.
 
Türksat A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, Türksat 4A’ya geçiş yapacak olan televizyon ve radyo yayınlarının frekans değişiklikleri, 17 Eylül’ü 18 Eylül’e bağlayan gece yarısı yapılacak. Türksat 2A’nın ömrünün 2016 yılının başında tamamlanacağı için söz konusu uydu üzerinde bulunan yayınlar Türksat 4A haberleşme uydusuna aktarılacak.
 

 Türksat Alıcılarının Ayarlanması

Türksat Kanal Güncelleme Sistemi’yle uyumlu olan uydu alıcılarının, yeni frekansları otomatik olarak güncelleyeceği açıklandı. Yeni uydu alıcısı alacak olan kullanıcıların, TKGS uyumlu uydu alıcılarını tercih etmeleri tavsiye edildi.
 
Diğer uydu alıcıları için 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon2222 Sembol OranıFEC  ¾ veya11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek “Şebeke Taraması” yapmanız gerekiyor.
 
Yapılacak bu işlemlerin ardından uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarının

 

Türksat otomatik arama frekansı bilgileri aşağıdaki gibidir ;

Frekans                                            : 11844 MHz
Polarizasyon                                    : Dikey – V – (Vertical)
Sembol oranı (Symbol Rate)            :  2222 Ksymb     FEC: 3/4

 

Frekans                                            : 11747  MHz
Polarizasyon                                    : Yatay -H – (Horizontal)
Sembol oranı (Symbol Rate)            :  27500 Ksymb     FEC: 5/6


YENİ DÖNEM TV LİSTESİ

Türksat 4A uydusu TV Frekans güncellemesi ve Televizyon Kanal Ayarları 2014

TIKLAYIN...